Dit heerlijke recept voor pizza funghi is eenvoudig te maken en een van de populairste pizza varianten.
Wil je zelf een pizza naar eigen inzicht beleggen? Ga dan naar het recept voor zelf pizza maken.
Pizza Funghi - pizza met champignons
Bereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 3 pizza's
Ingrediënten
- pizzadeeg (zie het recept)
- champignons
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 1 bol buffelmozzarella in plakken
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
-
Maak het pizzadeeg volgens de instructies in het basisrecept en zorg ervoor dat dit deeg alvast staat te rijzen.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons totdat deze enigzins gekrompen zijn.
-
Snipper de peterselie en de knoflook fijn en voeg deze toe. Laat dit geheel voor zo’n 15 minuten garen. Hierdoor zal er nog meer vocht uit de champignons verdwijnen en kunnen de smaken zicht goed verdelen.
-
Rol het pizzadeeg tot een pizzabodem uit. Beleg de pizzabodem met de champignons en stukjes mozzerella. Bestrooi met versgemalen peper en zout.
-
Bak de pizza in enkele minuten af op een pizzasteen in een voorverwarmde oven. Ik gebruik de hete luchtoven op de hoogste stand; 250 graden.
-
Buon appetito!