Home » Salade » Salade Caprese (buffelmozzarella, tomaat en pesto)
Salade Caprese

Salade Caprese (buffelmozzarella, tomaat en pesto)

Even een snelle Italiaanse salade voor zo’n warme avond als vandaag: Salade Caprese. Deze salade wordt in Italië als voorgerecht gegeten en soms ook wel Insalata Tricolore genoemd. De drie kleuren in deze salade komen overeen met de Italiaanse vlag. Het gebruik van de beste ingrediënten is een must!

Salade Caprese
Print

Salade Caprese

Italiaanse salade met buffelmozzarella, tomaat en pesto
Gang Appetizer
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 4 st tomaten
  • 2 st buffelmozzarella
  • basilicum
  • 20 g pecorino
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  1. Maak een pesto op basis van ongeveer 20 blaadjes basilicum (aantal naar inzicht), de pecorino kaas, de olijfolie en een snufje zout.
  2. Snij de tomaten en de buffelmozzarella in dunne plakjes.
  3. Maak het bord op door een plakje tomaat neer te leggen, een plakje tomaat, een plakje buffelmozzarella, een beetje zelfgemaakte pesto en weer een plakje tomaat, plakje buffelmozzarella, pesto, enzovoort.. (zie foto).
  4. Druppel olijfolie over het gerecht en bestrooi met zout en versgemalen peper