Misschien wel een van de eerste Italiaanse gerechten die ik in mijn leven geproefd heb! Hierbij het recept voor Tiramisu zoals mijn moeder die maakt. Hiermee kun je zelf een erg lekkere Tiramisu maken.
Tiramisu op moeders wijze
Ingrediënten
- 250 g mascarpone kaas
- 125 cl sterke koffie
- 2 eierdoors
- 1 eiwit
- 50 g poedersuiker
- 1 eetlepel Amaretto
- 100 g lange vingers (20 stuks)
- 2 eetlepels cacaopoeder
Instructies
-
Maak sterke koffie en laat afkoelen.
-
Klop eiwit stijf in kom, doe 1 eetlepel poedersuiker erbij. En nu weer stijf kloppen
-
In een ander kom een eidooier plus de rest van de poedersuiker tot schuimig kloppen.
-
Mascarpone plus Amaretto toevoegen en tot egale massa kloppen.Alles bij het stijve eiwit voegen.
-
Koffie (afgekoeld) in een diep bord schenken en de helft van de lange vingers er doorheen wentelen. Deze kun je op het bord leggen.
-
De helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers verdelen.
-
Haal nu de rest van de lange vingers door de afgekoelde koffie en plaats deze er bovenop.
-
Dan de rest van het mascarpone mengsel eroven heen verdelen en glad strijken.
-
2 á 4 uur in de koelkast laten opstijven.
-
Voor serveren bestrooien met cacao.
Wil je eens een variant op dit recept voor tiramisu proberen? Probeer dan eens tiramisu met limoncello of matcha!