De impulsaankoop van deze week waren twee mooie forellen bij de visboer. Al vaak bereid in aluminiumfolie op de BBQ, maar op welke Italiaanse manier zijn ze eigenlijk ook nog te bereiden? Na enig zoeken kwam ik op ‘Trota alla Salvia’ uit en het resultaat overtrof de verwachtingen! Lees dus snel verder voor het recept van deze gevulde forel met salie en parmaham.
Forel gevuld met salie & parmaham
Forel gebakken op z'n Italiaans!
Porties 2
Ingrediënten
- 2 forellen vers & schoongemaakt
- 4 plakjes parmaham
- salie enkele blaadjes
- 1 st citroen
- 100 g bloem
- 1 glas witte wijn droog
- peper
- zout
- olijfolie
- roomboter
Instructies
-
Zout en peper de forel van binnen en van buiten. Vul elke vis met enkele blaadjes salie en daarna 2 plakjes parmaham. Bewaar een beetje ham en salie om later in de pan toe te voegen voor extra smaak.
-
Zeef de bloem over beide kanten van de vis zodat deze volledig is bedekt met een laagje bloem.
-
Laat een pan warm worden met enkele eetlepels olijfolie. Doe de forellen in de pan, voeg de overgebleven salie, parmaham en een paar klontjes boter toe.
-
Bak de forellen ongeveer 2,5 minuut per kant zodat deze een licht goedbruin korstje krijgt. Schep onder het bakken met een lepel het olie/boter mengsel over de vis. Let op dat de boter niet gaat verbranden.
-
Blus af met witte wijn en de sap van een halve citroen. Laat dit op hoog vuur inkoken en schep steeds dit vocht over de vis tot dit bijna volledig ingekookt is.
-
Tijd om te serveren! Erg smakelijk met gebakken krieltjes met rozemarijn en zelfgemaakte mayonaise.
Suggestie nodig? Heerlijk met dit recept: Krieltjes uit de oven met rozemarijn & knoflook