Home » Hoofdgerechten » Pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus

Pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus

Dit recept voor pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus is altijd een succes! Door het toevoegen van gegrilde paprika aan de tomatensaus, is de saus wat zoeter van smaak dan je gewend bent bij gewone tomatensaus. Deze zoete paprika-tomatensaus past goed bij de hartige smaak van de gehaktballetjes. Deze gehaktballetjes zijn gekruid met parmezaanse kaas, knoflook en peterselie. Dit kruidenmengsel heeft voor het mengen met het gehakt een groene kleur door de peterselie. Daar hoef je niet van te schrikken, want in de gebakken gehaktballetjes is dat niet meer te zien.

Het recept voor pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus begint met het maken van de gehaktballetjes. Daarna ga je verder met het maken van de lekkere paprika-tomatensaus. De gehaktballetjes zet je ondertussen in de koelkast, om de gehaktballetjes te laten ‘opstijven’. Hierdoor zullen de gehaktballetjes beter aanbakken en gemakkelijker heel blijven in de pan.

Wat betreft de paprika-tomatensaus kun je zelf kiezen of je deze wat grover van structuur wil houden, of dat je met de staafmixer de saus helemaal glad maakt. Mocht je geen staafmixer hebben, kun je dit recept dus toch maken! Snijd dan de gegrilde paprika in iets kleinere stukjes voor het toevoegen. Hoe dan ook, zowel een grove als een gladde structuur past goed bij deze pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus!

4.5 van 2 stemmen
Print

Pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus

Dit recept voor pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus combineert heerlijk zoete paprika-tomatensaus met hartige gehaktballetjes!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Totale tijd 45 minuten
Porties 4

Ingrediënten

voor de gehaktballetjes:

 • 300 gram rundergehakt
 • 2 sneetjes wit brood zonder korst
 • 1 kleine knoflookteen in stukjes
 • 1 handje verse peterselie grof gehakt
 • 30 gram parmezaanse kaas in stukjes
 • 1 eetlepel melk
 • 1 ei

voor de pasta en paprika-tomatensaus:

 • 1 ui
 • 1 knoflookteen
 • 5 eetlepels olijfolie
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 pot gegrilde paprika
 • 300 gram linguine
 • 30 gram parmezaanse kaas
 • 40 gram rucola (een halve zak)
 • versgemalen zout en zwarte peper

Instructies

 1. Maak eerst het kruidenmengsel voor de gehaktballetjes: snijd het witte brood in blokjes en doe deze in een keukenmachine. Voeg de knoflook, peterselie en parmezaanse kaas toe. Maal dit samen fijn tot het een klein korrelig en groen kleurig mengsel is.

 2. Doe het gehakt in een kom, voeg het kruidenmengsel, het ei, de melk en versgemalen peper toe. Meng tot een egaal geheel en vorm balletjes van het gekruide gehakt. Leg de gehaktballetjes minstens 10 minuten in de koelkast om op te stijven.

 3. Begin ondertussen met het maken van de paprika-tomatensaus: Snipper de ui en knoflook en fruit deze in twee eetlepels olijfolie tot alles zacht en lichtbruin begint te worden.
 4. Snijd de gegrilde paprika in grote stukken en voeg toe. Laat even meebakken. Voeg dan het blik gepelde tomaten, zout en peper toe en roer goed. Laat 10 minuten pruttelen tot de tomaten uit elkaar zijn gevallen en een dikke paprika-tomatensaus ontstaat.

 5. Verhit ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een andere pan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Roer de gehaktballetjes regelmatig om, zodat ze gelijkmatig garen. Breng ook een pan gezouten water aan de kook.
 6. Begin als de gehaktballetjes bijna gaar zijn met het koken van de pasta, net zo lang als op de verpakking staat aangegeven (in het geval van de linguini van De Cecco 10 minuten).

 7. Gebruik nu de staafmixer voor het fijnmalen van de paprika-tomatensaus. Kies zelf of je de saus helemaal glad wil maken of dat je het lekker vindt als de structuur grover is. Voeg daarna de paprika-tomatensaus toe aan de gehaktballetjes.

 8. Giet de pasta af. Voeg de pasta toe aan de gehaktballetjes met paprika-tomatensaus en roer goed. Je pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus is nu klaar om te serveren! Zorg dat rucola en parmezaanse kaas, met een rasp, klaar staan. Zo kan iedereen dit naar smaak toevoegen. Eet smakelijk!

Pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus
De pasta met gehaktballetjes in paprika-tomatensaus is gemengd in de pan