Dit heerlijke recept voor snelle Roti Masala met kip is idéaal voor doordeweekse dagen, en daarom ook een van mijn favoriete recepten.
Door het gebruik van krieltjes en kant-en-klaar roti-vellen bespaar je jezelf aanzienlijk wat tijd. Koop je zelfs de kippendijen al voorgesneden? Dan heb je dit recept helemaal in *no-time* op tafel staan!
Wat is kouseband?
Kouseband kun je tegenwoordig vaak bij je supermarkt vinden. Of probeer het bij een toko, wanneer die in je buurt aanwezig is. Daar is vaak ook een groter assortiment aan kant-en-klaar roti-vellen te vinden!
Welke roti-vellen gebruik je?
Bij ons heeft de Albert Heijn verschillende soorten roti-vellen, bijvoorbeeld van de merken Tropical of Faja Lobi. Daarnaast vind je in de diepvries ook “Roti Paratha” vellen. Deze lijken een stuk minder op de traditionele roti-vellen, want ze hebben een andere structuur die wat meer op bladerdeeg lijkt. Maar deze vellen zijn wel erg lekker bij dit recept!
Waar vind ik Masala kruiden?
Voor de Masala kruiden gebruik ik een geel zakje “Hindoestaanse Nandan Masala”. Deze is verkrijgbaar bij veel supermarkten, al dan niet in het schap met buitenlandse producten.
Heb je nog een hapjespan nodig voor dit recept?
Die bestel je snel en eenvoudig via Bol.com:
Snelle Roti Masala met kip
Ingrediënten
- 350 g kippendijen in blokjes voorgesneden is sneller
- 450 g voorgekookte krieltjes (geschild)
- kouseband alternatief: sperziebonen
- roti vellen kant-en-klaar
- 2 el Surinaamse masala Hindoestaanse Masala
- 1 tl komijn gemalen
- 1 Maggi-blokje
- 2 el tomatenpuree
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 4 eieren
- zonnebloemolie
- 250 ml water (warm)
- zout & peper
Instructies
-
Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snipper de rode peper ook fijn.
-
Snijd (indien nodig) ook de kippendijen in kleine blokjes, zodat je deze al klaar hebt staan om later toe te voegen.
-
Verwarm een diepe hapjespan op het fornuis en doe hierin een scheut zonnebloemolie.
-
Bak hierin de gesnipperde ui, knoflook en rode peper enkele minuten aan, tot de uien glazig worden.
-
Daarna kun je de kruiden, Surinaamse masala (kerrie) en gemalen komijn, en de tomatenpuree toevoegen; Bak deze ongeveer een minuut mee.
-
Nu voeg je de in kleine blokjes gesneden kippendijen toe. Bak deze enkele minuten mee, totdat de kip grotendeels gaar is.
-
Voeg nu de krieltjes toe en roer goed, zodat alle ingrediënten en kruiden zich goed met elkaar mengen.
-
Voeg 250ml warm water en het Maggi-blokje toe. Doe daarna de deksel op de pan en laat de Roti kip Masala +/- 20 minuten op laag vuur pruttelen, zodat de krieltjes meegaren. Na 10 minuten kun je tussentijds controleren of je saus niet aanbakt. Voeg wanneer het nodig is een een scheutje extra water toe.
-
Kook ondertussen 4 eieren in een apart pannetje. Nadat ze gekookt zijn, laat je de eieren "schrikken" in een kommetje met koud water. Pel de eitjes alvast zodat je ze dadelijk aan de pan kunt toevoegen.
-
Kook ondertussen ook alvast de kouseband of sperziebonen (in stukjes gesneden) in enkele minuten gaar, zodat deze al klaar staan om op te dienen.
-
Haal na 20 minuten de deksel van de pan en laat indien nodig de saus wat inkoken.
-
Voeg de hele eieren toe en roer ze door de kip Masala. Zo worden je eieren ook mooi geel van de Masala kruiden.
-
Warm je kant-en-klare Roti pannenkoeken op. Dat kan extra snel in de magnetron.
-
Proef, en breng verder op smaak met zout en peper. Of naar smaak nog een beetje extra van een Maggi-blokje.
-
Eet smakelijk!