Een heel simpel en lekker recept. Met gnocchi kun je veel variëren en dat maakt het een erg mooi product. Deze gnocchi met spekjes kreeg ik ooit voorgeschoteld van mijn goede Italiaanse vriend Pietro. Ik had toen nog nooit van Gnocchi gehoord, maar nu maak ik het doordeweeks regelmatig.
Ook wist ik toen niet hoe je gnocchi precies uitsprak. Je zegt dus: njokkie. De meeste foodies weten wel wat gnocchi is, maar voor veel mensen is het een gek product in het schap tussen de andere pasta’s. Dus mocht je nog niet eerder Gnocchi hebben gemaakt? Dan is dit het gerecht om jezelf en de rest te overtuigen!
Gnocchi met spekjes en broccoli
Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 pak gnocchi (500 g)
- 1 bakje spekblokjes (150 g)
- 1 broccoli in stukken
- 1 grote ui fijn gesnipperd
- 70 gr pecorino kaas (geraspt. parmazaanse of oude kaas mag ook)
- peper en zout
Instructies
-
Vul twee kookpannen met water en zet deze op het vuur.
-
Verwijder de stam van de broccoli en snijd de stronken eraf. Snijd grote stammen in tweeën, voeg deze met een beetje zout toe aan het kokende water en kook ze in 8 min gaar.
-
Voeg aan de andere pan met het kokende water de gnocchi toe. Ik gebruikte zelf de gnocchi van 'De Cecco'.
-
Snipper een grote ui fijn.
-
Doe in een diepe pan de olijfolie en fruit de ui tot hij glazig wordt.
-
Voeg nu de spekblokjes toe met wat peper.
-
Als de gnocchi gaar is gaan ze drijven. Schep de gnocchi dan over in de pan met ui en de spekblokjes. Doe ook een paar eetlepels kookvocht bij het geheel. Roer even door. Als het geheel droog te wordt kun je nog een paar eetlepels kookvocht toevoegen.
-
Giet de broccoli af wanneer hij gaar is en voeg de stronkjes toe aan het geheel. Roer even door.
-
Zet het vuur uit en voeg de geraspte kaas toe en meng het geheel voorzichtig. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
-
Smakelijk!