Home » Hoofdgerechten » Quiche met geitenkaas, groene asperges, tomaat & tijm
Quiche met geitenkaas

Quiche met geitenkaas, groene asperges, tomaat & tijm

De laatste tijd is deze quiche met geitenkaas mijn favoriete quiche. Voorheen ging ik altijd voor het gemak en gebruikte ik kant-en-klaar deeg voor hartige taart of bladerdeeg, maar zelf quichedeeg maken blijkt ook helemaal niet zoveel werk (zeker met een KitchenAid tot je beschikking) en is natuurlijk veel lekkerder!

Heb je nog geen quichevorm? Die bestel je eenvoudig via Bol.com:

Basisrecept voor quichedeeg
5 van 11 stemmen
Print

Quiche met geitenkaas, groene asperges, tomaat en tijm

Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Frans
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Porties 1 quiche

Ingrediënten

  • 1 portie quichedeeg zie mijn basisrecept of gebruik kant-en-klaar quichedeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 bakje kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 bosje groene asperges
  • 200 g spekblokjes
  • 70 g geitenkaas
  • tijm liefst vers, maar gedroogd kan ook
  • peper & zout

Instructies

  1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
  2. Halveer de kersttomaatjes, bestrooi met zout en laat deze in een vergiet uitlekken. Het zout ontrekt vocht uit de tomaatjes.
  3. Bak de spekjes krokant in een koekenpan en laat ze uitlekken op een bord met wat keukenpapier eronder.
  4. Snij de onderkant (ongeveer een halve centimeter) van de groene asperges af. Daarna snij je toppen van de asperges af, deze bewaar je apart om de quiche te decoreren. Wat overblijft van de asperges kun je in stukjes van 1 centimeter snijden.
  5. Doe het quichedeeg in de quichevorm. Geen quichevorm? Een quichevorm kun je bestellen via Bol.com!
  6. Nu kun je beginnen met het vullen van de quiche. Verdeel de uitgebakken spekblokjes, de asperges stukjes, de kerstomaatjes over de quiche-bodem. Verkruimel nu ook de geitenkaas over de bodem en bestrooi alles met wat tijm (naar smaak).
  7. Klop 4 eieren goed los. Zorg ervoor dat je er wat lucht in klopt zodat het mengsel mooi schuimig wordt. Spatel daarna voorzichtig de crème fraîche en de geraspte kaas er doorheen. Breng op smaak met wat peper en zout.
  8. Verdeel het eimengsel nu ook over de ingrediënten in de quichevorm en zorg deze allemaal een beetje bedekt worden.
  9. Je kunt de quiche nu afmaken door er de aspergetoppen over te verdelen. Dit ziet er leuk uit als decoratie.
  10. Zet de quiche nu 45 minuten in de oven op 175 graden. Zet de oven dan op 100 graden en laat nog een kwartiertje garen.
  11. Haal de quiche uit de oven en laat hem even afkoelen/rusten zodat je jezelf niet verbrand. Haal daarna de quiche uit de vorm en serveer in mooi gesneden punten!