Home » Bijgerechten » Zomerse couscoussalade
Couscous

Zomerse couscoussalade

De temperaturen van deze lente schieten al naar aangename waardes. Met een hoop zonuren erbij oogt de wereld weer een stuk vriendelijker. Ik krijg al bijna de zomer in mijn bol. Met visioenen van rokende barbecues loopt het water mij al in de mond. Maar een goede salade gaat er ook goed in! Zelf ben ik niet zo’n fan van een bak sla dus kies ik liever voor iets anders. Couscous is daarom de uitkomst!

Met couscous kun je namelijk alle combinaties maken. Het is makkelijk te bereiden en je kiest eigenlijk zelf wat je er lekker bij vindt. Ik ging voor deze vrolijke, gezonde en zomerse couscoussalade. Ik at het als hoofdgerecht maar je kunt er ook voor kiezen om het als bijgerecht te serveren. Bij een barbecue bijvoorbeeld!

Couscous
Print

Zomerse couscoussalade

Gang Hoofdgerecht, Salade
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 porties

Ingrediënten

 • 1 rijpe mango in blokjes
 • 1 rijpe avocado in blokjes
 • 2 kipfilet in stukken
 • 3 el olijfolie extra vierge
 • 2 stengels bosui in schijfjes
 • 100 gr feta kaas in blokjes
 • 1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd
 • 300 gr couscous ik gebruikte Baktat Couscous moyen
 • 1 bakje verse koriander
 • 4 el gewone olijfolie
 • 2 limoenen
 • peper & zout

Instructies

 1. Begin met de mango. Snijd de mango in tot aan de kern zodat je 4 stukken krijgt. Verwijder nu de stukken van de mango. Maak met het mes horizontale en verticale kerven in het vruchtvlees. Zorg dat je niet door de schil snijd! Buig het stuk met het vruchtvlees naar je toe en er ontstaan blokjes die je los kunt snijden.
 2. Snijd een avocado verticaal in tot aan de pit. Laat de snede helemaal rond gaan. Nu ben je in staat de 2 stuken van elkaar te halen en de pit te verwijderen. Haal met een lepel het geheel uit de schil en snijd in blokjes.
 3. Halveer het bakje cherrie tomaatjes
 4. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg peper en zout toe. Bak de kipfilet blokjes met wat gewone olijfolie gaar. Bak je ze op hoog vuur. Hierdoor krijgen ze kleur en meer smaak!
 5. Breng water aan de kook met een waterkoker.
 6. Snijd ondertussen twee stengels bosui. Je mag ook meer of minder gebruiken naar eigen smaak.
 7. Doe de 300 gram couscous in een grote schaal en zet het geheel onder 1 cm kokend water. De coucous zal het water opnemen en is in een paar min gaar. Zorg dat het een grote schaal is want de rest van de groentes en fruit komen er nog bij. Zorg dus dat je genoeg ruimte hebt om alles door elkaar te mengen.
 8. Wanneer de kip gaar is haal je de van het vuur. Snijd nu de 100 gram feta kaas in blokjes. Je mag zelf na smaak meer toevoegen.
 9. Nu de couscous al het water op heeft genomen en gaar is voeg je 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) toe aan de couscous. Meng even door.
 10. Voeg ook het sap van 2 limoenen toe aan de couscous en roer het geheel nu even door.
 11. Snijd een handjevol verse koriander fijn.
 12. Voeg nu alle gesneden groente, fruit, kip en feta kaas toe aan de couscous en meng goed door. Breng verder op smaak met peper en zout.
 13. Eet smakelijk!