Hou je van een hartige en stevige pasta? Dan is deze spaghetti met salami wellicht iets voor jou! Deze pasta gaat goed samen met een krachtige rode wijn: Cabernet Sauvignon / Shiraz.
Spaghetti met salami
Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 porties
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 250 g salami vel verwijderd en in blokjes
- 1 rode chilipeper zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 500 g spaghetti (bij voorkeur van De Cecco)
- peper
- zout
- parmezaanse kaas geschaafd
Instructies
-
Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui samen met de fijngehakte knoflook enkele minuten zachtjes aan.
-
Voeg de blokjes salami toe en bak deze op hoog vuur 1 minuut mee. Goed omscheppen zodat er niets aanbrand aan de randen!
-
Voeg de chilipeper, oregano, tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Laat de saus goed inkoken, circa 20 minuten, tot een dikke saus.
-
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Ongeveer 10 minuten in kokend water met zout.
-
Als de pasta beetgaar is kun je deze afgieten en toevoegen aan de inmiddels ingekookte saus.
-
Meng de saus goed met de pasta, opscheppen en voorzien van wat geschaafde Parmezaanse kaas.
-
Eet smakelijk!