Home » Italiaanse recepten » Zelf pesto maken
Zelf pesto maken

Zelf pesto maken

Nadat je eenmaal goede zelfgemaakte pesto hebt geproefd zul je niet snel meer teruggrijpen naar de fabriekspesto. In het vervolg ga je dus altijd zelf pesto maken! Zelf pesto maken vraagt om de beste ingrediënten!

Suggestie nodig? Deze Kiprolletjes met pesto zijn een aanrader!

Zelf pesto maken
Print

Zelf pesto maken

Heerlijk met stokbrood, op een sandwich met tomaat en mozzarella of natuurlijk een Pasta Pesto!
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 25 g pecorino geraspt
  • 25 g parmezaanse kaas geraspt
  • 25 blaadjes basilicum
  • 40 g pijnboompitten
  • zout een snufje

Instructies

  1. Rasp de pecorino en de parmezaanse kaas fijn.
  2. Doe als eerste de basilicum blaadjes in de vijzel en maal deze fijn.
  3. Voeg de pijnboompitten toe en maak deze wederom fijn.
  4. Voeg beide geraspte kazen toe aan je vijzel.
  5. Blijf vijzelen totdat de pesto goed fijn is. Lukt dit niet kun je altijd even 'valsspelen' door een staafmixer te gebruiken.
  6. Als laatste voeg je langzaam de olijfolie toe. De hoeveelheid kan verschillen. Toevoegen dus totdat de pesto vloeibaar genoeg is! Een snufje zout kan toegevoegd worden naar smaak.
  7. Eet smakelijk!