Home » Hoofdgerechten » Zelf pizza maken: Recept voor pizzadeeg
zelf pizza maken

Zelf pizza maken: Recept voor pizzadeeg

Hierbij geef ik je mijn basisrecept voor het maken van een simpele pizzabodem. Hiermee kun je in een handomdraai zelf pizza maken!

Het beste kan je de pizza bakken op de hoogste stand (250+ graden) in een voorverwarmde oven met pizzasteen. De hoeveelheid deeg is genoeg voor 3 pizza’s. Met dit recept kan je bijvoorbeeld Pizza Funghi maken of je belegt de pizza naar eigen inzicht!

zelf pizza maken
4.34 van 6 stemmen
Print

Zelf pizza maken: Recept voor pizzadeeg

Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 1 uur
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 3 pizza's

Ingrediënten

 • 0,5 zakje gedroogde gist (een zakje is 7 gram, dus je gebruikt ongeveer 3,5 gram)
 • 500 g tipo 00 bloem (deze bloem is extra fijn)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel zout
 • tomatensaus

Instructies

 1. Los de droge gist in 1 dl handwarm water op in een kommetje. Laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje.
 2. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden waarin je de gistoplossing schenkt. Doe de 3 eetlepels handwarm water en de olie bij het gistmengsel en strooi het zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens tot een elastisch deeg dat niet meer plakt
 3. Maak van het deeg een bal en leg deze in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 30-45 minuten rijzen. Tijdens het rijzen kun je de vulling van de pizza maken.
 4. Verdeel het gerezen deeg in 3 gelijke porties. Bestuif het werkblad met wat bloem, druk het deeg met de muis van de hand plat en rol het uit tot een cirkel van circa 20 cm.
 5. Verdeel vervolgens de saus over de pizza en beleg deze met een topping naar wens.
 6. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven op de hoogste stand (250+ graden en het liefst op een pizzasteen) in enkele minuten gaar.